Belföld

Völner-ügy: Lezárult a vizsgálat a Szegedi Tudományegyetemen

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu

Egy nap alatt lezárta a vizsgálatot a vizsgáztatásokon történt esetleges szabálytalanságokkal kapcsolatosan a Szegedi Tudományegyetem, amelyek a Völner-ügy kapcsán merültek fel. A kiszivárgott lehallgatási jegyzőkönyvek szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke többször is telefonon kért könnyítést a protezsáltjai számára a különféle vizsgákon, többek között Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kabinetfőnökének és Völner Pál egyik rokonának. A szegedi egyetemről Szabó Imre egyetemi tanár neve merült fel a nyomozati anyagokban.

„A Szegedi Tudományegyetem megvizsgálta az egyetem, illetve oktatói esetleges érintettségét a végrehajtókat érintő büntető eljárások során az egyetemi vizsgáztatások szabályszerűségével kapcsolatosan egyes sajtótermékekben megjelent információkat. A rendelkezésre álló információk alapján megállapította, hogy a vizsgáztatással kapcsolatosan szabályszegés nem történt és ezért a vizsgálatot maga részéről lezárta” – olvasható az egyetem által kiadott közleményben.

A Pécsi Tudományegyetem jogi karán ellenben voltak következményei a botránynak: felfüggesztették Mészáros Pál Emil egyetemi tanársegéd vizsgáztatási jogát, aki elismerte, hogy Schadl kérésére segített abban, hogy Rogán kabinetfőnöke vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet.

Mint ismert, Schadl Györgyöt novemberben tartóztatták le, aki összesen 83 millió forintnyi vesztegetési pénzt adott át Völner Pál igazságügyi miniszternek, hogy az általa támogatott végrehajtókat nevezze ki. Völner mentelmi jogát hivatali visszaélés gyanúja miatt kérte ki a legfőbb ügyész, a mentelmi jogát decemberben függesztette fel a parlament.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik