Belföld

Varga Judit influenszerminiszter mellett nyolcfős stáb gyártja a posztokat

Az Igazságügyi Minisztériumot vezető Varga Judit oldalán nyolc fő folytat kommunikációs- és sajtótevékenységet

írta meg a 444.hu-nak a tárca.

Az újság egy hónapos várakozás után kapta meg az IM és a külügy válaszát a miniszteri kommunikációs csapatokról.

Az IM levele szerint a nyolcas stáb tagjai sajtófőnöki és ügyintézői beosztásban, határozatlan idejű kormányzati jogviszony, valamint szerződéses jogviszony keretében gyártják Varga megjelenéseit. A csapat együttesen bruttó 5,77 millió forint illetményt, illetve megbízási díjat kap, ami havi átlagban 721 ezer forint bruttót jelent.

Varga Judit Facebook-oldaláról annyi kiderül, hogy a Grazmel Photography rendszeresen készít számára profi fotókat.

A Külügyminisztérium Szijjártó Péter melletti stábja kilenc fős. Ők együtt 7,74 millió bruttót visznek haza, ami fejenként átlagosan 859 ezer forintra jön ki havonta. Szijjártónak sajtófőnök-helyettese is van. A Hvg.hu egyébként korábban már írt arról, hogy kisebb szerkesztőség dolgozik a külügyminiszter mellett.

A 444.hu szerint a kérdés aktualitását az adta, hogy a kormánytagok egyre aktívabb kommunikációs tevékenységet folytatnak, elsősorban a közösségi médiában, ami a kormányon belül a teljesítményük fontos fokmérője lett. Varga és Szijjártó naponta tucatnyi, nem ritkán annál is több profi képpel töltik fel oldalaikat, és hetente több videó is készül a Facebook- és Instagram-profiljaikhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik