Belföld

Kollégája megfojtotta, majd Dunába dobta az eltűnt érdi férfit

Gyilkosság áldozata lett az a 33 éves érdi férfi, akinek az édesapja jelentette be január 5-én az eltűnését  – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese a hétfői sajtótájékoztatón.

Latorovszky Gábor, elmondta, hogy a gyilkossággal gyanúsított 33 éves P. Attila beismerte a bűnösségét, a tettét pedig hirtelen felindulással és az áldozat állítólagos szexuális közeledésével indokolta. A férfi december 27-én egy bőrövvel megfojtotta áldozatát, majd a holttestét a Dunába dobta.

Mihádák Zoltán / MTI

A rendőrség az áldozat eltűnésének bejelentése után kilenc nappal megtalálta a férfi holttestét a főváros XXII. kerületében a Duna parton, az iszapba süllyedve.

A nyomozást már január 11-én megindították, és a többi között telefonadatok és térfigyelő kamerák felvételei alapján feltérképezték az eltűnt személy mozgását és kapcsolatrendszerét, így az is kiderült, hogy az áldozat kivel találkozott utoljára.

Mihádák Zoltán / MTI

Három nap múlva megkezdődött annak a férfinak az elszámoltatása, illetve poligráfos vizsgálata, akivel utoljára találkozott az eltűnt érdi férfi.

Az emberöléssel gyanúsított P. Attila beismerte a bűnösségét a kihallgatása során. Az MTI azt írja, hogy a főkapitány helyettes beszámolója szerint a két férfi október óta azonos munkahelyen dolgozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik