Belföld

Macskaalomba rejtette a 11 kiló kokaint egy öttagú banda

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy bűnbanda öt tagja ellen, mert éveken át kokaint, extasyt és speedet csempésztek be hazánkba Hollandiából.

A bűnbanda Hollandiában élő tagja 2015-ben egyezett meg szegedi barátjával abban, hogy kapcsolatai révén kábítószert juttat majd Magyarországra. A drogok hollandiai beszerzéséhez szükséges készpénzt, a kinti tag jutalékát, valamint a kábítószer-csomagokat egy nemzetközi személyszállítással foglalkozó bűntárs segítségével hozták Magyarországra.

A banda 2018 nyaráig legalább 68 kilogramm speedet, 68 ezer extasy tablettát szerzett be. A drogot az üzletet finanszírozó szegedi tag adta tovább nagyobb tételben az orosházi és kiskunhalasi kereskedő társuknak. A kiskunhalasi elkövető kokainnal átitatott és macskaalomba rejtett szövetanyagból – a hollandiai társ által beszerzett úgynevezett felütőanyag segítségével – a küldeményekből 11 kilogramm kokaint nyert ki, amelyet Budapesten értékesítettek.

A bűnbanda tagjai egymás között virágnyelven beszéltek: az adott kábítószer fajtára használt kifejezéssel – “orchidea”, “kóla”, “olaj”, “rózsa” – közölték egymással telefonon, mikor, milyen drogból, mekkora mennyiségre van szükségük. A Bács-Kiskun megyei rendőrök egy közúti ellenőrzésen a fuvarozást végző tagnál kokaint, kannabiszt és amfetamint találtak, amelynek kábítószer-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának ötszöröse volt.

Az ügyészség fegyházbüntetést és vagyonelkobzást kért az öt vádlottra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik