Belföld

Sanyarú sorsú lányokat dolgoztattak szexrabszolgaként és napszámosként Orosházán

24.hu
24.hu

Sanyarú sorsú lányokat dolgoztattak prostituáltként és napszámosként Orosházán. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta az emberkereskedelemmel és kényszermunka végeztetésével gyanúsított férfinak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi ismerőse magához költöztette és élelemmel látta el az anyagilag és érzelmileg kiszolgáltatott helyzetben lévő kiét fiatal ismerősét, majd rávette őket arra, hogy prostitúciós tevékenységet folytassanak. A lányokat a férfi szállította el társa által megszervezett együttlétekre kocsival Orosházára, illetőleg vissza a szálláshelyükre.

Az ügyészség tájékoztatása szerint egyik lány kétmillió forintot szerzett a szexuális szolgáltatásaival, de ezt teljes egészben át kellett, hogy adja az őt futtató nőnek. Ugyanezt a fiatal nőt a férfi és társa arra is kényszerítették, hogy a nyáron, kukoricát kapáljon napszámosként Kapuváron, a lány megszökött innen.

A gyanúsítottak együtt indultak a keresésére, majd a szomszédos település vasútállomásán rátaláltak, és a férfi kocsijával együtt visszavitték a munkásszállóra. A gyanúsítottnál foganatosított kutatás során több fegyver, valamint kábítószer-gyanús anyag is előkerült.

A minősített emberkereskedelem, valamint kényszermunka miatt folyamatban lévő eljárásban a főügyészség a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatását.Erről még ma döntenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik