Belföld

Bosszúból áramot akart vezetni a zárkaajtóba két szegedi rab

Kelemen Zoltán Gergely / MTI
Kelemen Zoltán Gergely / MTI

Vádat emeltek két fogvatartott ellen, akik áramot akartak vezetni a zárkaajtóba, hogy bosszút álljanak a felügyelőkön. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség emberölés előkészülete miatt állítja bíróság elé a visszaeső két férfit.

A jogerős büntetését Szegeden töltő két férfinak  2020. szeptember 18-ára nem maradt kávéja és dohánya – mert cellatársaik elfogyasztották – és pénzük sem volt a pótlásra. A felügyelők pedig nem engedték, hogy más fogvatartottak juttassanak kávét és cigit a zárkájukba.

Emiatt azt beszélték meg, hogy a cellában levő hosszabbítót megbontják, egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik konnektorba és a fém zárkaajtó kilincsébe azért, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőnek halálos áramütést okozzanak.

A két elítélt a megbeszélteknek megfelelően egy késsel még aznap délelőtt megbontotta a hosszabbítót és kihúzta a vezetékeket. A tervüket a vádirat szerint azért nem tudták végrehajtani, mert a zárkafelelős elvette tőlük a hosszabbítót, összedarabolta és a kukába dobta a vezetéket, majd jelentette a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik