Belföld

Magyar Nemzet: a baloldal a hajléktalanok voksaival akarja befolyásolni a választást

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Hajléktalanokkal is befolyásolhatják a választást – erről írt cikket a Magyar Nemzet. A kormánylap még mindig nehezen dolgozza fel, hogy ellenzéki győzelem született 2019-ben a VIII. kerületben, ahol Pikó Andrást mindössze 269 szavazatnyi többséggel választották polgármesterré úgy, hogy „minden közvélemény-kutatás azt jelezte, hogy a Fidesz nyeri a helyhatósági választást”.

A Magyar Nemzet az eredményből nem azt szűrte le, hogy óvatosan kell bánni a közvélemény-kutatások eredményeivel, hanem azt, hogy

a mérések figyelmen kívül hagyták a kerületben élő 1300, fedél nélküli választópolgárt. De Ferencváros is hasonlóan terhelt az Aszódi úti hajléktalanszálló egységei miatt. Nem meglepő tehát, hogy a VIII. és a IX. kerületben a baloldal a választási üzeneteivel elsősorban a legszegényebb rétegeket próbálja megszólítani

– írja a lap, amely szerint „az egyik józsefvárosi blogger”, Nyerky Zsanett a Nemzeti Választási Irodához fordult, hogy megtudja, „befolyásolható-e egy települési választás azzal, ha egyre több hajléktalan jelenik meg a körzetekben”.

A kormánylap figyelmeztet, hogy „a hajléktalanoknak kiosztott, település szintű lakcímkártyával a fedél nélküliek egyéni jelöltekre is leadhatják a voksukat, amivel könnyedén befolyásolhatják a helyi eredményeket”.

Majd ismét a Nyerky Zsanett Gettónaplójára hivatkozva a Magyar Nemzet felhívja a figyelmet arra,

hogy Pikóék nem véletlenül támogathatják az ex-SZDSZ-es Győri Péter nevével fémjelzett Menhely Alapítványt és az Iványi Gábor által alapított Oltalom Karitatív Egyesületet.

A portál azt is felrótta az új fővárosi városvezetésnek, hogy az első intézkedései közt szerepelt volna Csepelen egy hajléktalanszállót nyitni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik