Belföld

Életfogytiglant kértek az élettársát gyerekeik előtt szétkaszaboló nagyari gyilkosra

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Csütörtökön az előkészítő üléssel megkezdődött a Nyíregyházi Törvényszéken annak a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és súlyos testi sértéssel vádolt B. Zoltánnak a büntetőpere, aki halálra szurkálta a 32 éves élettársát a gyermekeik előtt Nagyaron.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyész életfogytiglant kért a férfire azzal, hogy 27 év múlva bocsáthassák a leghamarabb szabadlábra feltételesen.

A 34 éves férfi korábban élettársi kapcsolatban élt a nővel, azonban kapcsolatuk több, mint hat évvel ezelőtt megromlott. Ennek ellenére a férfi többször is meglátogatta a nőt és a közös kislányukat, de amikor megtudta, hogy a nőnek új kapcsolata van, rendszeresen zaklatta, fenyegette és bántalmazta őt. Úgy tudjuk, hogy a szörnyűség napján a házban tartózkodott egy saját, és a három nevelt gyermekük is.

A férfi éjjel egykor jelent meg a kulcsra zárt közös családi háznál, ahol kopogtatására a nő beengedte. B. Zoltán már az előtérben ütni-verni kezdte az asszonyt, aki a ház hátsó szobájába menekült. A férfi ekkor elővette a magánál tartott tapétavágó kést, és azzal többször megszúrta, s megvágta a nőt.

A dulakodás zajára felébredt a 14 éves közös kislányuk, aki telefonon értesítette az édesanyja szüleit, majd a konyhából magához vett egy nagyobb kést azért, hogy segítsen az anyjának. Ezt meglátta a férfi, aki elvette gyermekétől a kést, majd ököllel leütötte. Ezt követően késsel szurkálta tovább a földön fekvő asszonyt, aki a helyszínen meghalt.

police.hu

A kislány nem tudta kinyitni a bejárati ajtót, ezért az ablakon adogatta ki az időközben házhoz érkező nagyszüleinek a pár kiskorú nevelt gyermekeit, majd maga is kimászott az ablakon.

Az áldozat édesapja ugyancsak az ablakon keresztül jutott be a lakásba, és látta, ahogy B. Zoltán a késsel többször is hasba szúrja magát. Felelősségre vonta a férfit, aki erre kétszer is megvágta az apósa homlokát. Az eseményeknek végül az vetett véget, hogy két rokon betörte a családi ház bejárati ajtaját és kimenekítette a megkéselt férfit.

A szóvivő elmondta még, hogy B. Zoltán nem ismerte be a bűnösségét a mai előkészítő ülésen, és azt mondta, hogy a nő támadt rá és többször is hasba szúrta őt. Emiatt elvesztette az eszméletét, és nem is tudja, hogy mi történt, mert már csak a kórházban tért magához.  A következő tárgyalás március 29-én lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik