Belföld

Karlsbrunnban csaptak le a körözött apára és fiaira, 16 év börtön vár rájuk

police.hu
police.hu

Németországban fogta el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya és a nyíregyházi rendőrség azt az apát és két fiát, akik ellen három európai elfogatóparancs volt érvényben.

A három büntetett előéletű, 50, 29 és 26 éves férfi több súlyos bűncselekményt elkövetett 2020 óta: emberölés kísérlete, csoportos garázdaság és betöréses lopás is szerepelt a listájukon, s összességében mintegy 16 évnyi letöltendő szabadságvesztés miatt körözték őket a magyar hatóságok.

A felderítőmunka alapján megállapítást nyert, hogy a három személy Németországba tette át a székhelyét, ezzel is megnehezítve az elfogásukat. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság felkérése alapján a KR NNI Célkörözési Osztálya felvette a kapcsolatot a német társszervekkel a három személy felkutatása és elfogása érdekében.

A saarlandi célkörözési egység munkatársai ezt követően megállapították a keresett személyek pontos tartózkodási helyéül szolgáló lakóházat Grossrosseln-Karlsbrunnban. A rendőrségi akció során kiderült, hogy mindhárom személy – további öt másik magyarral a lakóház felső emeletén tartózkodott.

Az egyik körözött személy, félve attól, hogy majd 10 évnyi elmaradt büntetését le kell töltenie, a lakóház emeleti ablakából kiugrott, majd az öt méter magasból történő esést sértetlenül átvészelve a közeli erdőben eltűnt. Menekülése azonban nem tartott sokáig, egy órán belül az ő elfogására is sor került.

Jelenleg mindhárom személy kiadatási őrizetben várja, hogy ügyében a Saarbrückeni Bíróság meghozza a döntését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik