Belföld

„A győztesek hangja!” – Orbán-közeli rádió indul

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI
A tulajdonos a kormányfő kedvenc lapjának főszerkesztője.

Január 17-én kezdi az állandó sugárzást a Budapest FM 105,9 MHz frekvencián a Sportrádió, amelynek tartalmait a kormányközeli Mediaworks tudósítói biztosítják majd  – írja a Media1. A portálnak küldött közlemény szerint a tulajdonos Szöllősi György, Orbán Viktor kormányfő kedvenc lapja, a Nemzeti Sport főszerkesztője lett.

„Sportrádió. A győztesek hangja!” Ez lett az új rádió szlogenje. A Media1 emlékeztet rá, a rádiós frekvenciát eredetileg egy másik cég nyerte el. Mivel frekvenciával nem lehet kereskedni, Szöllősi a céget vette meg, keresztelte Online Sportmédia Kft.-re. A cég székhelye (az Opten szerint) Felcsúton van, így szó szerint is Orbán Viktor-közeli a rádió.

A Sportrádió – közleménye szerint – Budapesten és környékén lesz hallható, de a nemzetisport.hu-n is követhető lesz az adás. Azt írták, a testmozgás, a játék, az egészséges életmód, a siker, a küzdelem, a fair play, a hazaszeretet és az összetartozás jegyében minden „sportos” témában hallatják majd hangjukat.

A rádió főszerkesztője Vobeczky Zoltán lett, az új adóhoz tapasztalt, népszerű műsorvezetők (Szujó Zoltán, Szegő Tibor, Harsányi Levente, Török László és Lantos Gábor) és egykori sikeres sportolók (Risztov Éva, Csisztu Zsuzsa) is csatlakoznak. Ballai Attila, a Mediaworks Hungary sportfőigazgatója természetesnek nevezte az együttműködést, Szöllősi György pedig azt emelte ki, hogy

a Mediaworks vezetőinek megtisztelő bizalma révén

hiánypótló rádió indul a hazai médiapiacon.

Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége árulta el korábban, hogy a miniszterelnök kedvenc lapja a Nemzeti Sport,

Elsőnek kell olvasnia, volt rá példa, hogy kivasaltam, hogy ropogós legyen.

Kapcsolódó
Változik a lap, amire Orbán Viktor is vígan ébred
A Magyar Nemzet újraindítása érintette a Nemzeti Sportot is.

Kiemelt kép: Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke és Csisztu Zsuzsa, a MSÚSZ alelnöke Az Év Sportolója Gála sajtótájékoztatóján a Nemzeti Színházban. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik