Belföld koronavírus

Rágalmazás miatt bepereli Hadházy Ákost az NNK

A Nemzeti Népegészségügyi Központ személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogi eljárásokat kezdeményez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel szemben – közölték pénteken.

A politikus csütörtökön a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést arról, hogy feljelentést tett hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt, amelynek alapja az orosz és kínai oltóanyagok engedélyezéséről szóló dokumentumokban található információk.

Az NNK azt nehezményezi, hogy Hadházy posztjában a „feljelentést tettem hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt …”, és a bejegyzésben e mondatokat követően Müller Cecília fényképét közli. Szerintük ebből a szövegkörnyezetből és közlésből egyenesen következik, hogy az országos tiszti főorvost azonosítja az ismeretlen tettes személyével.

Mint írták, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az országos tiszti főorvos az oltóanyagok forgalomba hozatali engedélyei kiadásában a hatályos jogszabályok értelmében nem engedélyező hatóság. Az engedélyező hatóság a „kínai és orosz oltóanyag” forgalomba hozatali engedélyét a jogszabályi előírások alapján adta ki, amely alapján az alkalmazásuk történt és történik – tették hozzá.

Hadházy Ákos nyilvános bejegyzése – szakmai hozzá nem értése és rosszhiszeműsége miatt – lejáratja a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynek egyik közfeladata a járványügyi védekezés, és ezzel a lakosságot szándékosan félrevezeti. E magatartásával közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a járványügyi védekezést, megkérdőjelezi a védekezésben résztvevő szakemberek szakmai hitelességét, a védekezés módszereiben aláássa a közbizalmat, ilyen és hasonló megnyilvánulásaival az oltásellenes mozgalmat erősíti.

Az NNK úgy véli, hogy a politikus bejegyzése kizárólag politikai haszonszerzésből születhetett és kiemelték, hogy a Magyarországon alkalmazott valamennyi oltóanyag hatékony és biztonságos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik