Belföld

Megerőszakolta az öccsét egy drogos, 12 évet kértek rá

Megerőszakolta a 16 éves öccsét egy drogos. A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő szexuális erőszak, minősített zsarolás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a hozzátartozóit megöléssel fenyegető férfival szemben.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy tizenkét év fegyházat és tíz év közügyektől eltiltást kértek a férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról.

Elmondta még, hogy eddig ez nem történt meg, mert a férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését a nyomozati szakban.

A férfi 2020 elejétől verte, megöléssel fenyegette az anyját és a kiskorú testvérét azért, hogy kábítószerre pénzt szerezzen tőlük. A vádirat szerint a férfi 13 éves kora óta kábítószer-használó, amely mellett időnként szeszes italt fogyasztott, illetve nyugtatókat is szedett.

A kábítószertől, alkoholtól, gyógyszerektől befolyásolt állapotban, vagy amiatt, mert ezek hiányoztak neki, erőszakosan viselkedett az öccsével és az anyjával is. Tavaly áprilisig heti két-három alkalommal követelt pénzt az anyjától, majd az így kapott 5- 10 ezer forint körüli összegeket drogra költötte.

Ha az anyja nem adott neki pénzt, akkor agresszívvá vált, kiabált, fenyegetőzött, és tört-zúzott a lakásban. Az egyik ilyen alkalommal egy késsel hadonászott az anyja felé azt kiabálva, hogy valakit le fog szúrni. A férfi a testvérét azzal fenyegette, hogy megveri, elvágja a torkát, ha nem vesz le neki 3-10 ezer forint közötti összegeket az anyja által vásárlás céljából átadott bankkártyáról.

A fiú félt a bátyjától, ezért eleget tett a követeléseinek. A férfi a bántalmazás kilátásba helyezésével többször is szexuális cselekményeket végzett a testvérével, akit azzal fenyegetett, hogy megöli, ha a rendőrséghez fordul. Az ügyészség 12 év fegyházat kért a vádlottra beismerés esetére azzal, hogy minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől tiltsák el, amely során 18 év alatti személlyel kapcsolatba léphet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik