Belföld

Lefejezéssel fenyegette az exét és annak férjét egy fiatal

Súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki hónapokon keresztül azzal fenyegette korábbi barátnőjét, hogy őt és volt férjét is megöli, ha nem fizetnek neki.

A 19 éves és a nő kapcsolata tavaly januárban megromlott, ám amikor a nő szakítani kívánt a férfivel, az közölte vele, hogy ezt csak akkor hajlandó elfogadni, ha ő és a volt férje fizetnek neki 500 ezer forintot. A követelésének nyomatékosítása érdekében a fiatal azzal is megfenyegette korábbi barátnőjét, hogy amennyiben a kért összeget nem kapja meg, úgy ő, vagy az ismerősei „elkapják és megverik” a nőt és a volt férjét, illetve „levágják a fejüket”.

A félmillió forint átvételét követően a férfi tavaly márciusában ismét felvette a kapcsolatot az exével, akitől ekkor már kétmilliót követelt a kapcsolatuk végleges megszüntetése fejében. A nő azonban nem fizette ki, hanem feljelentést tett a rendőrségen, a siófoki nyomozók pedig rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt, akit azonnal be is vágtak a rács mögé.

A férfival szemben az előállítását követően alkalmazott drogteszt több hatóanyagra is pozitív jelzést adott, ezért a zsarolás mellet kábítószer birtoklása miatt is felelnie kell. Az ügyészség letöltendő börtönt és vagyonelkobzást kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik