Belföld

Szerződésekkel, támogatásokkal kecsegtette a kormánybiztos a roma képviselőket

Rosta Tibor / MTI
Rosta Tibor / MTI

Az Országos Roma Önkormányzat Lungo Dromhoz tartozó képviselőivel találkozott Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosa egy budapesti szállodában, ahol szerződéseket és támogatásokat helyezett kilátásba a résztvevők számára, ha a kormány számára kedves jelölt lesz a listavezető.

–Nem az a cél, hogy rosszul járjatok. Idáig, aki ebbe a körbe beült, szerintem rosszul nem járt – mondta a kormánybiztos egy Népszavához eljutott hangfelvétel szerint és szerződéseket kínált a képviselőknek. – Még fogok hozni lehetőségeket, ebben ne legyen kétségetek” – tette hozzá. Beszélt még egyedi támogatásokról is, amelyeket január végén, február elején fizetnek. – Félre ne értsétek, ez nem megvásárlás, én senkit nem akarok megvásárolni – nyugtatta meg az egybegyűlteket a kormánybiztos, aki mindezért politikai és szakmai teljesítményt vár el.

A végén burkoltan meg is fenyegette a Belügyminisztériumban dolgozó kormánybiztos a megjelenteket. – BM-esként mindenkiről tudok sok mindent. Azt is tudom, hogy mikor beszélt kivel, meg hogyan – döbbentette meg a résztvevőket Sztojka.

A kormány Farkas Félixet szerette volna megtenni a roma nemzetiségi lista vezetőjének, azonban az Országos Roma Önkormányzat Agócs János elnököt választotta helyette, amit végül az Alkotmánybíróság semmisítette meg. A tét pedig egy parlamenti mandátum, ami egy szoros választás esetén akár döntő jelentőségű lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik