Belföld

Rosszul lett a HÉV-nél, hazakísérték, majd lehúzták egymillióval

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a két nővel szemen, akik közel egymillió forintot csaltak ki egy idős férfitől 2019 októberében.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az idős férfi Szentendrén a HÉV állomás közelében lett rosszul. Két arra járó nő, hátsó szándékkal ugyan, de segített rajta. A 37 és 54 éves nő elhitette vele, hogy jót akarnak. Otthonába vitték, étellel kínálták, majd az ápolásukról biztosították.

A gyanú szerint többször is pénzt vettek a kártyájával, s vendéglátóhelyeken, benzinkúton fizettek vele, később pedig még arra is rávették az áldozatukat, hogy hitelre vegyen nekik televíziókat, telefonokat. Előadták meséjüket, miszerint a vásárolt termékeken drágábban túladnak, az ebből szerzett pénzt pedig külföldön vásárolt aranyba fektetik, ebből az üzletből pedig később mindannyian meggazdagodnak. A valóságban azonban csak a férfi adóssága maradt.

A férfinek egy idő után feltűnt, hogy átverik. Megelégelte a kizsákmányolást és pár héttel később feljelentést tett. A szentendrei rendőrök azonosították és elfogták a két asszonyt. Az 54 éves B. L. Imréné elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A 37 éves D. Péterné részletesen vallott, azonban tagadta a bűnösségét. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik