Belföld

Schmitt Pál: Kulcsár Krisztián csak rossz tanácsadókra hallgatott

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke sajnálja Kulcsár Krisztián elnök távozását, írja az MTI.

Krisztián egy tehetséges, több nyelvet beszélő sportvezető, de úgy érzem, hogy rossz tanácsadókra hallgatott

– fogalmazott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) magyar tagja azt követően, hogy csütörtökön a MOB közgyűlése 24 nem és 18 igen, valamint egy érvénytelen szavazat mellett megvonta a bizalmat az elnöki posztot 2017 óta betöltő Kulcsáról.

Kapcsolódó
Kulcsár Krisztiántól megvonta a bizalmat a MOB-közgyűlés
A pekingi olimpiára már nem utazik el.

Schmitt – aki 1983 a NOB tagja – hozzátette: jövő májusban lesz 80 esztendős, így a NOB előírása szerint 2022 végéig töltheti be a posztot. Az utódlásával kapcsolatban annyit mondott: a NOB-nak 206 tagországa van, de csak 100 tagja, és vannak országok, amelyek egynél több személyt delegálnak, így nem törvényszerű, hogy az ő helyére magyar sportvezető kerül majd, hiszen a választásnál több szempontot vesznek majd figyelembe.

Ugyanakkor több magyar sportvezetőt is alkalmasnak tart arra, hogy átvegye a szerepét. Felhívta a figyelmet arra, hogy a NOB a távozása után sem marad magyar tag nélkül, hiszen a sportolói bizottságban Gyurta Dániel megbízatása még további két évig szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik