Belföld

Bajnai Gordon válaszolt a vizsgálóbizottságnak

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Írásban válaszolt Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök a Városháza eladásának ügyében létrejött vizsgálóbizottság fideszes elnökének, Kovács Péternek, a válaszait pedig a Facebook-oldalára is kitette.

Kovács összesen 29 kérdést tett fel Bajnainak, aki egy nyilvánosságra hozott titokban rögzített hangfelvétel szerint Gansperger Gyula korábbi fideszes gazdasági háttéremberrel a városháza megvételéről érdeklődő üzletemberekkel beszélgetett.

– Az Ön által feltett kérdések egy része még közvetve sem kapcsolódik a Vizsgálóbizottság tárgykörébe, ezekkel úgy tűnik Ön inkább egyfajta politikai propagandát kíván szolgálni – jelezte Bajnai, aki a korábbi nyilatkozatait ajánlott Kovács figyelmébe.

“A kreált üggyel kapcsolatos „szerepemről” korábban többször részletekbe menően megszólaltam a nyilvánosság előtt, alábbi válaszaimon túl javaslom, hogy korábbi nyilatkozataimat is tanulmányozzák. Szintén ide kívánkozik annak a meggyőződésemnek világossá tétele, hogy egy politikailag motivált, előre megszervezett, több elemében az úgynevezett „kompromat” módszert követő lejárató kampány folyik a fővárosi városvezetés ellen, ebbe engem tudatos provokáció révén kevertek bele, nyilvánvalóan nem függetlenül a közelgő választásoktól” – írta Bajnai.

Kovács kérdéssora és Bajnai tételes válaszai itt olvashatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik