Belföld

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító repülőgép Ferihegyen

Utasrosszullét miatt Budapesten szakította meg útját a Turkish Airlines Isztambulból Göteborgba tartó járata csütörtök délután, írja az airportal.hu.

A lap tudósítása szerint a TK 1799-es járatot teljesítő, Airbus A321neo típusú repülőgép személyzete Szlovákia légterében, a lengyel határ közelében döntött az út megszakításáról, mert a fedélzeten tartózkodó egyik utas rosszul lett.

A kényszerleszállást negyed 5 után néhány perccel sikeresen végrehajtották a pilóták.

Az airportal.hu úgy tudja, az AMS Repülőtéri Sürgősségi Szolgálat megkezdte a rosszul lett idős férfi utas ellátását, akinél szívinfarktust diagnosztizáltak. A beteget később átadták az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) helyszínre riasztott mentőegységének, amely stabil állapotban kórházba szállította.

Emlékeztetnek, ilyen esetekben az AMS Repülőtéri Sürgősségi Szolgálat mentőegysége a leszállást követően már a kijelölt állóhelynél várja a gép érkezését. A beteg utast speciális repülőtéri ambulift segítségével hozzák le a fedélzetről. Az egészségügyi szakemberek megkezdik az illető ellátását, egyes esetekben folytatják a fedélzeten megkezdett újraélesztést.

A beteg állapotának stabilizálását követően az AMS repülőtéri mentőautója a kijelölt átadási pontra szállítja a beteget, ahol az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) repülőtérre riasztott mentőegységének átadja, amely kórházba szállítja, de indokolt esetekben (pl. életmentés) már a repülőtér területén bekapcsolódik az ellátásba.

Kapcsolódó
Újraindítják a Budapest-New York repülőjáratot
A LOT lengyel légitársaság két év kihagyás után reptet újra a magyar főváros és az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb városa között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik