Belföld

Pornó jellegű képeket készíttetett a lánnyal a férfi, majd ezzel zsarolta őt

Arthur Nicholas Orchard / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
Arthur Nicholas Orchard / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
Netes társkeresőn ismerkedtek meg 2019-ben, a férfi az ügyészség szerint képek, videók készítésére vette rá 15 éves áldozatát.

Bűnügyi felügyelet alá került egy 20 éves férfi, aki egy 15 éves lányt zsarolt a kamasz szexuális tartalmú fényképeivel, videóival – derül ki az ügyészség és a bíróság szerdai közleményéből. A Központi Nyomozó Főügyészség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi 2019 novemberében egy internetes társkeresőn ismerkedett meg az akkor 15 éves lánnyal. A megalapozott gyanú szerint a férfi rávette a lányt, hogy küldjön magáról kompromittáló tartalmú, „őt minimális ruházatban ábrázoló” fényképeket.

Miután a képeket a sértett a további ismerkedés reményében elküldte, a férfi több alkalommal azzal fenyegette, hogy a fotókat nagy nyilvánosság számára hozzáférhetővé teszi, ha a lány nem teljesíti további követeléseit. A fenyegetések hatására a kiskorú először ruha nélküli képeket küldött magáról, majd – újabb fenyegetésre, miszerint az elkövető a képeket a lány iskolatársai körében fogja terjeszteni – kifejezetten pornográf jellegű fotókat is csatolt.

A férfi azonban az újabb képekkel sem elégedett meg, és további fenyegetésekkel arra kényszerítette a lányt, dokumentálja, ahogy különböző helyszíneken és módon szexuális cselekményt végez magával, majd ezeket a képeket és videókat küldje meg neki. A sértett ekkor fordult a rendőrséghez.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatta ki – közölte az ügyészség. Jelezték, nemi élet szabadsága és nemi erkölcs elleni bűncselekmények miatt indítottak eljárást a férfi ellen.

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa az ügyészség kezdeményezésére szerdán elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét, és távoltartást is elrendelt az ügyben – közölte Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik