Belföld

Völner-ügy: a többség szerint mások is érintettek lehetnek

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu

Nemcsak Völner Pál igazságügyi államtitkár érintett a korrupt végrehajtás ügyében a kormányzatban és Varga Judit igazságügyi miniszternek is le kell mondania a többség szerint – derül ki a Publicus Intézet közvélemény-kutatása szerint, amit a Népszava ismertetett.

A többség úgy véli, Varga Judit igazságügyi miniszter is felelős azért, hogy helyettese, Völner Pál korrupciós botrányba keveredett. Az összes megkérdezett 42 százaléka szerint le kellene mondania, és csak 26 százalék véli úgy, hogy a helyén maradhat. Egyedül a kormánypárti szimpatizánsoknál gondolják úgy, hogy nem kell távoznia, ebben a körben mindössze 12 százalék vélekedik úgy, hogy menni kell, 50 százalék pedig marasztalná.

Abban a kérdésben. hogy vannak-e más kormányzati érintettek a Völner-ügyben, sokkal kisebb a megosztottság, még a fideszesek körében is kisebbségben vannak azok, akik szerint csak Völner Pál érintett a kormányzat legmagasabb szintjén. Az összes megkérdezettek mindössze 8 százaléka gondolja azt, hogy Völner magányos elkövető volt a kormányon belül, 53 százalék szerint többen is érintettek lehetnek.

Mint ismert, Völnernek múlt héten függesztették fel a mentelmi jogát, azóta az ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsította meg. Az ügyészség szerint Völner több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnökétől, Schadl Györgytől. Völner a botrány miatt az igazságügyi államtitkári tisztségéről lemondott, a képviselői mandátumát viszont megtartotta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik