Belföld

Újabb posztról mondott le a kenőpénzzel gyanúsított Völner Pál

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu

A 444.hu azt írja, hogy már nem Völner Pál a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) elnöke, ugyanis a korrupciógyanúba keveredett fideszes politikus nemcsak igazságügyi államtitkár posztjáról mondott le, hanem a Mahosz éléről is távozott. A szervezetnél egyébként Völner Pál társadalmi elnök volt, tehát fizetést nem kapott.

Azt korábban a Népszava írta meg, hogy Völner családja a hajózási piacon is érdekelt, családi cégük a Tagba Kft., amely a politikus felesége és fia nevén szerepel. A Tagba Kft.-nek 2017 óta résztulajdona van a nyergesújfalui Mahartlog Port Kft-ben.

Völner Pál mentelmi jogát hivatali vesztegetés elfogadása miatt kérte ki Polt Péter legfőbb ügyész. Polt a beadványában azt írta, hogy a megalapozott gyanú szerint Völner hosszú időn keresztül, rendszeresen, lényegében fizetésként, alkalmanként 2-5 millió forintot fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már november elején letartóztattak. A Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint a végrehajtói kar elnöke összesen 83 millió forintot adott át az államtitkárnak a többi között azért, hogy azokat a személyeket nevezzék ki végrehajtónak, akiket a kar elnöke támogatott, valamint hogy az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe nem tartozó támogatásokat nyerjen el a Schadl által megjelölt személy vagy cég.

Meggyanúsítása után Völner lemondott államtitkári posztjáról, azonban parlamenti mandátumát megtartotta a fideszes politikus.

Kapcsolódó
Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Völner Pált
A 83 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsított fideszes politikus vallomást tett, tagadta a terhére rótt bűncselekményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik