Belföld

Tizenegy házat tört fel a siófoki sorozatbetörő

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Tizenegy házat tört fel egy hatvanas férfi Siófokon és környékén. A Siófoki Járási Ügyészség több rendbeli – köztük nagyobb értékre elkövetett – lopás miatt emelt vádat a több mint 3 millió forintos kárt okozó elkövetővel szemben.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a rendezetlen életvitelű, italozó életmódot folytató férfi júniusban kezdett el Siófokon, illetőleg annak vonzáskörzetében feltörni az ingatlanokat. Előfordult, hogy egy kővel dobta be az ablakot, de több esetben egyszerűen csak besurrant a nyitva felejtett nyílászárón keresztül, sőt olyan is megesett, hogy a helyszínen talált létrán felmászva akart behatolni egy emeleti ablakon.

Megesett, hogy csak egészen minimális zsákmányt tudott magával vinni, de volt olyan családi ház is, ahonnan 1,7 millió forint értékben lopott el arany és ezüst ékszereket, illetve készpénzt. A férfi a lopássorozat végére összesen 18 személyt károsított meg, akiktől több mint 3,2 millió forint értékű ingóságot tulajdonított el jogtalanul.

Végül június végén fogták el a helyi nyomozók. Az ügyészség letöltendő börtönt és kétmilliós vagyonelkobzást kért a letartóztatásban lévő férfire és a sértettek polgári jogi igényeinek megítélésre tett indítvány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik