Belföld

Halálra éheztette a lovát egy horti férfi

Getty Images ( illusztráció
Getty Images ( illusztráció

Állatkínzás miatt emelt vádat a Hatvani Járási Ügyészség azzal a horti férfival szemben, aki annyira embertelen körülmények között tartotta az állatait, hogy az egyik lova, hosszas szenvedés után elpusztult.

A férfi ingatlanának hátsó részén került kialakításra egy istállóként használt tákolmány, ahol három ló és egy juh élt, az állattartás céljára minden tekintetben alkalmatlan körülmények között.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi tavaly augusztustól elhanyagolta a jószágok életterének gondozását: hiányzott alóluk az alom, és mivel a kutricát sem takarította, az erősen bűzlött a közel térdig érő állati vizelet és az azzal keveredő ürülék miatt. Az év elején elfogyott az állatok élelme, így a három ló és a juh is éhezett.

A tartásra alkalmatlan körülmények, a takarmány és ivóvíz hiánya miatt az egyik ló februárban, hosszas szenvedés után elpusztult, a többi állat pedig kórosan lesoványodott. A háziállatok szenvedésének a nyomozó hatóság február végi intézkedése vetett véget, melynek hiányában a másik két ló is rövid időn belül elpusztult volna.

A Hatvani Járási Ügyészség felfüggesztettet kért az állatkínzással vádolt férfire azzal, hogy tiltsák el az állattartói foglalkozástól, és kötelezzék az egymilliós bűnügyi költség megfizetésére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik