Belföld

Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják az öt emberre is rátámadó, agyzúzódást okozó ökölvívót

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség azzal az ökölvívóval szemben, aki öt embert is bántalmazott egy soproni szórakozóhelyen.

A férfit tavaly év elején nem akarták már kiszolgálni az ittas állapota miatt. Ezért üvöltve követelte a felszolgálótól, hogy „Adj piát!”, majd a hölgy feje mellett bedobott egy poharat a pultba, ami megrongálta a kávégépet és darabokra tört.

Ezt követően megpofozta a másik pultos hölgyet, lefejelte a tulajdonos barátját, fellökte a dj-t, megpofozta a saját barátját és egyetlen ökölütéssel életveszélyes sérülést okozott a tulajnak. A sértett ugyanis hátraesett és agyzúzódással járó nyakszirtcsonttörést szenvedett. Emellett a tulajnál maradandó fogyatékossággal jellemezhető állapot is kialakult, mivel megszűnt a szagérzékelése.

Az elkövető elismerte a a bűncselekmény elkövetését, amit az ittas állapotával magyarázott. A sportoló terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Olvasói sztorik