Belföld

Szilvesztertől árverezik az ETO stadiont és a többi győri Quaestor-vagyont

MTI Fotó: Krizsán Csaba
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Meghirdette az állami felszámoló a 2015-ben becsődölt Quaestor-birodalom győri vagyonelemeit, a 8,2 milliárd forintos csomagra december 31-től január 17-ig lehet licitálni – írja a 444. A következő ingatlanokról van szó:

  • a győri stadion, becsült értéke 1,3 milliárd forint. Jelenleg 16 ezer néző befogadására alkalmas;
  • egyéb edzőközpont, becsült érték 307 millió forint;
  • energiaközpont, 95 millió forint;
  • promenád, 71 millió forint;
  • szálloda, becsült érték 1,7 milliárd forint;
  • élményközpont, becsült érték 4,7 milliárd forint.

A 444 cikkéből kiderül, hogy a vagyon felett az Indotek csoport szerezte meg a jelzálogjogot, miután töredékáron megvette az állami Magyar Fejlesztési Bank (kamatostul) húszmilliárd forintnyi követelését. Így jó eséllyel tehet nyertes ajánlatot a felszámolónak is.

A Quaestor-per tárgyalása még 2016-ban kezdődött. Csalás miatt az ügyészség az 50 millió forintosnál nagyobb kárt szenvedett 232 befektető sérelmére elkövetett cselekmények miatt emelt vádat. Az összes vádbeli cselekmény elkövetési értéke mintegy 77 milliárd forint, és több mint 30 ezer sértett van.

Nemrég a 24.hu számolt be arról a mátraházi hotelről, aminek miközben a költségvetés támogatja a felújítását, és a NER jeles személyiségei között cserél gazdát, évek óta bűnügyi zár alatt van. A szálloda ugyanis a Quaestor érdekeltsége volt, és 2015-ben, amikor a Tarsoly Csaba által irányított brókercég hatalmas botrány közepette becsődölt, annak ingatlanjait zár alá vette a rendőrség.

Kapcsolódó
Hogyan kerül egy bűnügyi zár alatt lévő szálloda Mészáros Lőrinchez, aztán Tiborczhoz?
Miközben a NER nagyjai adják-veszik a mátraházi szállodát, az ingatlan évek óta rendőrségi és bírósági kényszerintékedés alatt van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik