Belföld

Eltávolítatta a Szivárványcsaládokért Alapítvány plakátját egy szolnoki egyházi iskola

SZIVÁRVÁNYCSALÁDOKÉRT ALAPÍTVÁNY
SZIVÁRVÁNYCSALÁDOKÉRT ALAPÍTVÁNY

A Szivárványcsaládokért Alapítvány idei kampányához tartozó plakát eltávolítását kérte a szolnoki, egyházi fenntartású Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola – olvasható az alapítvány Facebook-posztjában. 

Az #Ugyanazaszeretet feliratú plakátok a gyermekek jogaira hívja fel a figyelmet. A szervezők szerint a kampány meg akarja mutatni, hogy a szivárványcsaládokban a szülők ugyanazzal a szeretettel, törődéssel és aggódással nevelik a gyerekeiket, mint bármelyik magyar család, mindezek ellenére az állam nem biztosít azonos jogokat nekik.

A 402-es szolnoki főút mellett kirakott plakátot a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolához tartozó területen állították fel. Innen kérték a plakát eltávolítását. A poszt szerint az alapítvány nem tudja, hogy a kérés az iskolai vezetéstől, vagy az egyházi fenntartótól érkezett. A szervezet hangsúlyozza, hogy a plakát helyét nem ők választották, nem értik, mi lehetett az a „bántó, negatív, vagy provokatív üzenet”, ami miatt elindult az eltávolítás kezdeményezése.

Mivel a plakátcég nem akarta elveszíteni a plakáthelyet, az iskola kérésnek eleget tettek, és a kieső felületért máshol kárpótoltak az alapítványt, amely szerint

az átragasztás olyan, mint a problémák szőnyeg alá söprése, ettől függetlenül szivárványcsaládok vannak és lesznek Magyarországon. 

A poszt kitér arra is, hogy pont az ilyen elutasítás miatt van szükség itthon a párbeszédre, amely leginkább a gyerekek érdekéről szól, hiszen minden kisgyermekes családnak azonos jogokat és támogatásokat kellene biztosítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik