Belföld

Fegyver, drog és 100 liter alkohol volt egy német férfinél

police.hu
police.hu

Több mint egy kiló kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint egy éles maroklőfegyvert és 136 darab lőszert foglaltak le a zalaegerszegi rendőrök egy pölöskei családi házban tartott kutatás során.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint összesen 1197 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A nyomozók az 54 éves német férfit kábítószer birtoklása, továbbá lőfegyverrel, valamint lőszerrel visszaélés bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

police.hu

A rendőrkapitányság munkatársai a fentiek mellett a helyszínen ismeretlen eredetű jövedéki termékekre is bukkantak, ezért értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának munkatársait is.

A pénzügyőrök sem unatkoztak: 37 kilogramm fogyasztási dohányt, 243 kilogramm cukorcefrét, csaknem 100 liter ismeretlen eredetű alkoholt és egy dohányvágó készüléket is lefoglaltak. A NAV költségvetési csalás és jövedéki törvénysértés miatt indított eljárást a férfival szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik