Belföld

„Ha engem kirúgsz, akkor itt vér fog folyni!” – állta a szavát a kollégáját zaklató esztergályos

Jogerősen is kilenc év börtönbüntetést kaphat az az emberölési kísérlet miatta elítélt esztergályos, aki a főnökeire támadt a munkahelye elvesztése miatt. A Győri Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy hagyják helyben a férfi büntetését.

A nem jogerős ítélet szerint a férfi egy ajkai Kft.-ben dolgozott. Az ügyészség tájékoztatása szerint kifogások merültek fel a munkájával és a munkahelyi viselkedésével szemben, miután zaklató jelleggel közeledett a kolléganőjéhez.

A történtek miatt a vállalkozás vezetője elhatározta, hogy megszünteti a férfi munkaviszonyát. Ezt a helyettese jelenlétében, az irodájában közölte még 2019 júliusában a férfival, az indulatos lett, s azt mondta „Ha engem kirúgsz, akkor itt vér fog folyni!”.

Ezután kirohant az udvarra, és magához vett egy ötkilós zártszelvényt. A főnökei követték és mondták neki, hogy próbálják meg emberi módon megbeszélni a történteket. A férfi azonban a zártszelvénnyel, nagy erővel a főnökének a feje irányába ütött.

A főnök elmozdult az ütés elől, azonban az eszköz így is eltalálta a feje bal oldalát. A főnök az úttestre zuhant és elvesztette az eszméletét. A leütött férfi 3-4 hónap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A helyettes megpróbálta lefogni hátulról a férfit, az azonban a szorításából kiszabadult, és ököllel nekiesett. A helyettes próbált védekezni, de az ütésektől a földre esett, ahol a férfi tovább ütlegelte. Ő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezt követően a férfi odament a kolléganője közelben parkoló autójához, és betörte a szélvédőt a zártszelvénnyel. Az esztergályos kilenc évet kapott a Veszprémi Törvényszéken a történtek miatt.

A férfi és a védője az élet elleni cselekmény minősítésének a megváltoztatása, a vagyon elleni cselekmény vonatkozásában pedig felmentésért és enyhítésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint viszont rászolgált a férfi erre a büntetésre, ezért annak helybenhagyását kérte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik