Belföld

Milliárdos ingatlanvagyont passzol el hipp-hopp a fideszes többségű Belváros

MTI : Koszticsák Szilárd
MTI : Koszticsák Szilárd

Több újabb V. kerületi önkormányzati ingatlan eladásáról döntött a kormánypárti többségű képviselő-testület csütörtökön – írja a Telex.

Csütörtök reggelre ugyanis váratlanul rendkívüli testületi ülést hívott össze a fideszes belvárosi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter, hogy mintegy 1,3 milliárd forintnyi önkormányzati ingatlant még karácsony előtt áruba bocsáthasson, méghozzá úgy, hogy az eladások a megelőző heti rendes ülésen nem kerültek napirendre.

Ezúttal  hét, eddig önkormányzati üzleti és irodacélú ingatlan kerül eladásra. A döntést az ellenzéki képviselők nem támogatták, így a 9 fideszes igen szavazatával ment át.

Kovács Alex, a Tied a Belváros ellenzéki frakció vezetője azt írta: a módszer a szokásos, „titokban” meghirdetett pályázat, rövidre szabott határidők, egy kivételével minden ingatlanra egy ajánlat érkezett, gyakorlatilag ugyanakkora összeget kínálva, mint ami a pályázati kiírásban szerepel. Valódi versenynek nyoma sincs, minden lezongorázva. A fideszes kerületvezetés a látszatra sem ad.

Ezekről az ingatlanokról van szó:

  • Aulich utca 8. – Báthory utca 9. – több ingatlan, összevonva 574 millió forintért
  • Báthory utca 5. – 123 millió 600 ezer forintért
  • Arany János utca 18. – 159 millió forintért
  • Arany János utca 34. – 159 millió forintért
  • Bástya utca 18. – 182 millió 655 ezer forintért
  • Semmelweis utca 9. – 117 millió 585 ezer forintért

Reggeli cikkünkben azt írtuk a belvárosi polgármesterről, Szentgyörgyvölgyi Péterről: két, nemrég nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozat szerint Szentgyörgyvölgyi Péter úgy gazdagodott több mint 20 hektárnyi bakonyi földdel, hogy azt pénztárcája alig érezte meg. A földeket szinte teljes egészében a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökétől, a Porsche Hungáriát húsz évig ügyvezető Eppel Jánostól vette. A belvárosi fideszes polgármester nem adott magyarázatot arra, hogy honnan volt anyagi fedezete a földek megvásárlásához. További részletek itt:

Kapcsolódó
NER-közeli üzletembertől, tisztázatlan forrásból vásárolt a belvárosi polgármester 24 hektárt
Két, nemrég nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozat szerint Szentgyörgyvölgyi Péter úgy gazdagodott több mint 20 hektárnyi bakonyi földdel, hogy azt pénztárcája alig érezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik