Belföld

Csak januárban lesz eredménye a Városháza-ügyet vizsgáló bizottság munkájának

A fideszes Kovács Péter szerint túl rövid volt az idő, ezért nem tudták elvégezni a munkát.

Meghosszabbította a Városháza-ügy miatt létrehozott vizsgálóbizottság mandátumát a Fővárosi Közgyűlés szerdán, a testület így a közgyűlés januári rendes ülésén számol be elvégzett munkájáról, írja az MTI. A vizsgálóbizottság elnöke, a fideszes Kovács Péter és a momentumos alelnök, Soproni Tamás javaslatát a közgyűlés 18 igennel és egy tartózkodó szavazattal fogadta el.

A Városháza esetleges eladásának ügyében létrehozott vizsgálóbizottságnak eredetileg a szerdai közgyűlési ülésen kellett volna tevékenységéről beszámolnia. A testület feladata az, hogy a Városháza és a fővárosi önkormányzat más ingatlanjainak hasznosításával összefüggő állításokat tartalmazó, nemrégiben nyilvánosságra került hangfelvételekkel összefüggésben vizsgálatot folytasson le. Továbbá vizsgálnia kell a hangfelvételeken elhangzott állítások valóságtartalmát, a készítés, továbbá a nyilvánosságra kerülés körülményeit, különösen figyelemmel a jövő évi országgyűlési választásba való esetleges idegen beavatkozás lehetőségére.

A napirend előtti vitában Kovács Péter arról beszélt, az eredetileg biztosított idő alatt nem tudják elvégezni a feladatukat, a meghívottak nem jelennek meg a testület előtt, a főjegyző akadályozza a munkájukat és állítása szerint a baloldali tagok megpróbálják összemosni a Városháza eladását és a vagyongazdálkodás kétes ügyeit a Tarlós-érával. Kovács külön sérelmezte, hogy ha a bizottság meg karja hallgatni Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest, akkor a nem kormánypárti képviselők ragaszkodnak hozzá, hogy hallgassák meg Bagdy Gábort, aki Tarlós István főpolgármestersége idején volt a gazdasági ügyekért felelős főpolgármester-helyettes.

Lehet ezen hőbörögni, de jobb lenne, ha kiderítenék, mi az igazság a Városháza eladása ügyében.

– szólította meg az ellenoldal képviselőit Kovács Péter.

Soproni Tamás VI. kerületi polgármester szerint viszont éppen ők végzik az érdemi munkát a bizottságban, például állítják össze a munkarendet, miközben az elnök kvázi sajtótájékoztatót tart ülésezés helyett. Soproni e mellett – ahogy már korábban is többször –hangsúlyozta, hogy a Városháza-ügy nem létező ügy, mivel senki nem akarja eladni az épületet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik