Belföld

Ötezer forintért bocsátotta áruba a barátnőjét egy 15 éves fiú

Emberkereskedelem miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 15 éves fiúval szemben, aki rávette a vele együtt gyermekotthonból megszökő barátnőjét arra, hogy prostitúcióval keressen pénzt.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a fiatal egy miskolci gyermekvédelmi otthonban volt elhelyezve a  kiskorú lánnyal, akivel érzelmi kapcsolatba került. 2019 tavaszán elszöktek, és a városban laktak, de májusra elfogyott a pénzük.

A fiú felvetette barátnőjének, hogy prostitúcióból kellene jövedelmet szerezniük, amihez ő nyújt majd segítséget. Mivel a lánynak is szüksége volt pénzre, ezért beleegyezett.

Együtt elmentek a város egyik külterületi utcájára, ahol a fiú leállított egy autóst, és megállapodott vele arról, hogy a lány szexuális szolgáltatást nyújtson a számára pénzért. 

Az ügyészség azt írta, hogy az ismeretlen férfi elszállította kocsival a kiskorút, közösült vele, amiért ötezer forintot fizetett. A lány a teljes összeget átadta a fiúnak, aki abból cigarettát vásárolt, megkínálta belőle a lányt, viszont a visszajáró pénzt teljes egészében megtartotta magának. A fiatal a későbbiekben is arra ösztönözte a lányt, hogy így jussanak pénzhez, de ő ezt megtagadta.

Az ügyészség fiatalkorúak börtönében letöltendő, felfüggesztett szabadságvesztést kért a fiatalra azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik