Belföld

Égő lakásaikból mentettek ki két budapesti nyugdíjast

police.hu
police.hu

Két életmentés is történt kedd éjszaka Budapesten. Előbb a XX. kerületben, majd egy órával később Pestszentlőrincen mentettek ki az egyenruhások egy-egy nyugdíjast az égő lakásából.

A XX. kerületi helyszínre Kurucz Szabolcs és Szabó László, a Soroksári Rendőrőrs körzeti megbízottjai értek ki először. Habozás nélkül bementek az égő házba, kikísérték az ott lakó 67 éves férfit, majd egy poroltóval eloltották a lángokat. Az elsődleges adatok szerint súlyos égési sérülésekkel kórházba vitt férfi elmondta, hogy egy őrizetlenül hagyott adventi koszorú okozta a tüzet.

Egy órával később Pestszentlőrincen kapott lángra egy lakás. Éles János kerületi körzeti megbízott a Magyar Honvédség beosztottjával, Csajbók Tamással látott el közös szolgálatot. A szomszédok elmondták nekik, hogy a lakásban élő nő még bent van.

A körzeti megbízott elzárta a gázvezeték főcsapját, majd a katonával közös erővel hozta ki a lakásban rekedt 69 éves nőt. Az asszonyt a mentőszolgálat munkatársai füstmérgezés gyanújával vitték kórházba. A talpra esett egyenruhások egyik esetben sem sérültek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik