Belföld

Harminc embert büntettek meg buszsávok szabálytalan használata miatt

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Több mint harminc járművezetővel szemben intézkedtek két nap alatt a budapesti rendőrök a buszsávok szabálytalan használata miatt – áll a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán kiadott sajtóközleményében.  Eszerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság a BKK-val kötött stratégiai partnerség keretében 2021. december 9-én és 10-én ismét célzottan ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát.

A rendőrség több tucat esetben helyszíni bírságot szabott ki a buszsávban való jogosulatlan haladás miatt, két emberrel szemben szabálysértési feljelentéssel, egy esetben figyelmeztetéssel éltek. Egy szabálytalan autóst elő is állítottak, miután adatai ellenőrzésekor kiderült, hogy be nem fizetett bírságok miatt szabálysértési körözés alatt állt.

A hatóság ezen kívül az elsőbbségi szabályok megszegése, útburkolati jel figyelmen kívül hagyása, valamint a záróvonal átlépése miatt hat esetben helyszíni bírságot, tilos jelzésen történő áthaladás miatt pedig egy alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki, és feljelentettek egy sofőrt, mert forgalomból kivont járművel közlekedett – áll a közleményben.

November végén a teljes kormánysajtót bejárta a hír, hogy Karácsony Gergely főpolgármester szolgálati autója a buszsávban közlekedett. Az esetről az Origo állítólagos olvasója készített videófelvételt a fedélzeti kamerájával.

A főpolgármester később Facebook-oldalán reagált a videóra. Egy akkoriban kiszivárgott, nagy feltűnést keltő hangfelvételre utalva a főpolgármester akkor azt írta, Kövér László nem véletlenül beszélt arról, hogy a nemzetbiztonságnak az ellenzéki politikusokat kell megfigyelnie, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a szervek hasonló éberséggel figyelik a kormánypárti politikusok közlekedését is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik