Belföld

„Nagyi segíts, mert rendőrségen vagyok” – milliókkal húztak le öt fővárosi nőt az unokázós csalók

„Nagyi segíts, mert rendőrségen vagyok” – ilyen és ehhez hasonló szöveggel húztak le öt idős nőt Budapesten. A BRFK egy feltételezett elkövetőt őrizetbe vett, a társait még keresik.

Egy 82 éves budapesti asszonyt november 12-én este hívott fel valaki, aki az idős nő unokájának adta ki magát. Azt állította, hogy letartóztatták, mert egy barátja kérésére feladott egy levelet, amiről kiderült, hogy kábítószer volt benne. 200 ezer forintot kért ügyvédre, hogy elkerülje a börtönt. A pénzt egy taxival érkező idegennek adta át az idős asszony.

A BRFK azt közölte, hogy több hasonló üggyel is találkoztak az eset után, s összesen öt idős budapesti nőt károsítottak meg hasonló módszerrel. A telefonáló a kiszemelt áldozatok lányának, unokájának, vagy keresztlányának vallotta magát, akinek pénzre van szüksége a szabadlábra kerüléshez.

A hitelesség kedvéért minden esetben egy magát ügyvédnek vagy rendőrnek kiadó férfi is megszólalt a telefonban. Az elkövetők összesen több mint négymillió forintot és 300 ezer forint értékű ékszereket csaltak ki a kiszemelt áldozataiktól.

Az egyik feltételezett tettest pár nappal ezelőtt fogták el az újpesti nyomozók. A 20 éves F. Adrián beismerő vallomást tett, őt ötrendbeli csalás gyanúja miatt őrizetbe vették, és letartóztatták Az ügyben további gyanúsítások várhatók.​

Ajánlott videó

Olvasói sztorik