Belföld

Prostitúcióra kényszerítette az élettársát, hogy kitartassa magát az exével és a gyerekével

police.hu
police.hu

Emberkereskedelem, kényszermunka, valamint kapcsolati erőszak és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal az N. Rafaellel szemben, aki rendszeresen megverte és prostitúcióra kényszerítette a saját élettársát.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a nő kezdetben beleegyezett a szexmunka végzésébe, amikor azonban később abba akarta hagyni, a férfi veréssel, és a családja bántalmazásával fenyegette, valamint rendszeresen bántalmazta is a nőt.

A 39 éves férfi 2016 márciusától élettársi kapcsolatban élt a nővel Budapesten. A férfi az együttélésük során rávette a párját arra, hogy prostituáltként dolgozzon. A férfit az ebből származó jövedelemből nem csupán az élettársával közös életvitelét tartotta fenn, hanem az előző élettársának, és a vele közös gyermekének a megélhetését is ebből a pénzből fedezte.

A kizsákmányolt nő kezdetben az utcán dolgozott a férfi szoros felügyelete mellett. Be kellett számolnia a férfinak a naponta megkeresett összegről, és a napi munkavégzését csak az ő engedélyével fejezhette be. A nő a napi bevételét minden esetben átadta az élettársának, aki ebből a pénzből magas színvonalon élt.

A nő később egy internetes weboldalon hirdette a szolgáltatásait. A férfi azonban meghatározta neki, hogy naponta hány vendéget kell fogadnia, és mennyi pénzt kell megkeresnie, ellenkező esetben azzal fenyegette, hogy nem ad neki enni, és nem engedi aludni, amíg azt a pénzt meg nem keresi.

A nő 2019 novemberében jelezte az élettársának, hogy a továbbiakban nem szeretné folytatni a szexmunkát. A férfi a vád szerint ekkor azzal fenyegette, hogy megveri, és a családtagjait is bántalmazni fogja, ezért a nő végül nem mert felhagyni a prostitúciós tevékenységgel.

A vádlott tavaly tavasztól rendszeresen bántalmazta a nőt a józsefvárosi lakásukban, az egyik ilyen alkalommal az egyik szomszéd értesítette a rendőröket. Ezután átköltöztek egy VII. kerületi lakásba, ahol tavaly november 14-én ismét bántalmazta a nőt, akinek eltört az egyik ujja is. Pár évvel korábban úgy megverte egy kőbányai kerthelyiségben, hogy megrepedt a szegycsontja. A megfélemlített nő november 18-án kért segítséget a rendőrségtől. Az ügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért a magát és exét is kitartató férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik