Belföld

Durva bosszút állt a lopáson kapott vendégén egy ózdi férfi

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 29 éves férfival szemben, aki eltörte az állkapcsát a lopáson kapott vendégnek.

A férfi egy októberi este vendégül látta több barátját is, szórakoztak és mindannyian szeszes italt fogyasztottak. Éjszaka lett vége a vendégségnek, mindenki hazaindult, a vádlott pedig kikísérte a férfiakat. Ekkor az egyik ismerőse azt mondta, hogy bent hagyta a felsőjét és visszament a lakásba.

A házigazda azonban a tudta nélkül követte őt, és meglátta, hogy éppen a ruházatába rejti el az elektronikai eszközöket. Ekkor rájött arra, hogy az este során eltűnt mobiltelefonja is a tolvajnál lehet. Megvárta, míg a vendége kiment a lakásból és a baráti társaság tagjai előtt szóvá tette a lopást, és az egyik férfit kérte meg arra, hogy kutassa át a férfit, akinek felszólítására a tolvaj elővette a tulaj mobilját.

Erre a házigazda annyira felháborodott, hogy ököllel arcon vágta, majd amikor pedig a földre esett, a nadrágjába téve megtalálták nála a tulaj laptopját is. A házigazda dühében mos már rugdosni akarta a tolvajt, azonban a többiek lefogták.

A bántalmazás következtében a tolvaj állkapocscsont töréssel, és lágy agyburok közti vérzéssel járó nyolc napon túl gyógyuló közvetetten életveszélyes állapotot okozó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség felfüggesztettet kért a büntetlen előéletű elkövetőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik