Belföld

Három városban is kidőlt a közös karácsonyfa

Megírtuk, hogy vasárnap az ország legnagyobb részére riasztást adtak ki a széllökések miatt és ennek három településen már reggelre meglett az eredménye.

Baján a városőrség vette észre hajnalban, hogy eldőlt a fa, ezért értesítették a Bajakert Nkft. ügyvezetőjét. A szél kitépte a földből a három rögzítő drótkötelet, a fenyőt pedig derékba törte azon a gyengébb ponton, ahol a rögzítés miatt meg kellett faragni. A fát egy daru segítségével felállították, és beton tuskókkal rögzítették – olvasható a város honlapján.

Kaposváron reggel 9 óra előtt hatalmas reccsenéssel dőlt ki a fa, de szerencsére még ekkor is üres volt a Kossuth tér, ezért senki nem sérült meg – írja a Kpsvr.hu. A lap azt írja, hogy tíz nappal ezelőtt a nagy esőzések miatt megdőlt a fa, és a vasárnapi szelet már nem bírta.

Nyíregyházán egy 16 méter magas lucfenyő vált az erős szél áldozatává, de a NyírVV Nonprofit Kft. vezetője azt mondta a SZON.hu-nak, hogy a fa megmenthető, ezért a katasztrófavédelem és a városüzemeltetés cikkünk írásakor is ezen dolgozott.

Vasárnap reggel már több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat országszerte a viharos szél miatt – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közleményben. Elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak, vezetékek miatt hívták a tűzoltókat, a legtöbb bejelentés Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megyékből érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik