Belföld

Megint nekiment Bige Lászlónak az agrárminiszter

MTI / Soós Lajos
MTI / Soós Lajos

Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy bárki nyerészkedjen a magyar gazdákon, hiszen így nemcsak a vidéket sodorja nehéz helyzetbe, hanem egész Magyarországot is

– jelentette ki az MTI szerint Nagy István agrárminiszter a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban szombaton. Nagy István egy helyi gazdafórumot megelőző sajtótájékoztatón vette szájára újra Bige Lászlót, elismételve a kormány által az utóbbi időben gyakran hangoztatott történetet, mely szerint a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. tulajdonosa megkárosította a gazdákat azzal, hogy cége piaci helyzetét kihasználva mesterségesen emelte a műtrágya árát. A gazdafórumon feltehetően más ügyek is szóba kerültek, de hogy miről volt szó, az az MTI közleményéből nem derült ki.

A miniszter viszont újra elmondta, hogy hogy Bige „kartellezése” mintegy 36 milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak. Szerinte a vállalkozó nemcsak piaci szabálytalanságot, hanem megbocsáthatatlan etikai vétséget is elkövetett, amellyel minden magyar vásárlót megkárosított, mindezt pedig azért, hogy extra profithoz jusson.

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke, aki az Országgyűlés fideszes alelnöke is, a sajtótájékoztatón azt mondta, Bige László szerinte

jókor volt jó helyen, de lépjen hátra kettőt, a műtrágyával pedig ne a politikai karrierjét építse.

Nagy István agrárminiszter legutóbb alig több, mint egy hete szállt bele a nagyvállalkozóba, miután annak cége Műtrágyavásárlási Black Friday-t hirdetett. A miniszter akkor is arról beszélt, hogy Bige sok milliárddal lehúzta a magyar gazdákat.

A Bigét célzó kormányzati támadás fázisait, hátterét korábban itt foglaltuk össze:

Kapcsolódó
Az agrárminiszter is betámadta Bige Lászlót
A milliárdos nagyvállalkozó a kormányzat kereszttüzébe került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik