Belföld

Úgy leszorította az őrjöngő beteg testvérét Zsolt, hogy eltörtek a bordái és meghalt, megvan az ítélet

Felfüggesztett börtönre ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a halált okozó testi sértéssel vádolt 41 éves B. Zsoltot aki tavaly tavasszal úgy leszorította a testvérét az ágyra, hogy az sorozatos bordatörést szenvedett, és később belehalt.

B. Zsolt egy esztergomi családi házban élt a testvérével, és ő is gondoskodott róla a mentális betegsége miatt. Tavaly tavasszal a testvére ideges lett, a 41 éves férfi nem tudta megnyugtatni, ezért lelökte az ágyra, majd teljes testével ráfeküdt, és a mellkasát összenyomva lent tartotta. A sértett a leszorítás következtében többszörös bordatörést szenvedett el, orvosi segítséget azonban nem kért.

A sértett tavaly márciusban ismételten ideges lett, a szoba ajtaját csapkodta, kezével a falat ütötte, és ismeretlen körülmények között orrcsonttöréssel járó sérülést szenvedett. B. Zsolt – miután észlelte, hogy a testvére magatehetetlenül a földön fekszik -, mentőt hívott, azonban a testvére életét már nem lehetett megmenteni, s a helyszínen meghalt.

A a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a bordatörések ellátatlansága miatt halt meg a sértett. Az amiatt kialakult keringési, légzési elégtelenség miatt ugyanis kórosan lesoványodott, és legyengült, melyek végül a halálához vezettek. Az orrcsonttörés állapotrosszabbító hatással bírt.

A férfi tagadta a nyomozati szakban, hogy meg akarta volna ölni a testvérét, és azt állította, hogy azért szorította le az ágyra, mert máshogy nem tudta megnyugtatni.

A Tatabányai Törvényszék 2 év börtönre ítélte a férfit, de büntetését 5 év próbaidőre felfüggesztette. B. Zsolt és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész letöltendő szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik