Belföld

Elítélték a rendőrökre baltával támadó férfit

Három és fél év börtönre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a 25 éves férfit, aki baltával támadt az intézkedő rendőrökre februárban, az egyik Hajdú-Bihar megyei településen. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség súlyosabb büntetés kiszabásáéért fellebbezett.

A vádirat lényege szerint egy 120 centiméter nyélhosszúságú baltával többször megöléssel fenyegette az egyenruhásokat ittasan.. A rendőrök felszólították a férfit cselekménye abbahagyására, az elkövető azonban ez nem különösebben hatotta meg, és  3-4 lendítő mozdulatot tett a baltával, miközben tovább fenyegette őket.

A rendőrök fegyverhasználatot helyeztek kilátásba az erőszakos fellépése miatt, amire válaszul a férfi a baltát fenyegetően a feje fölé emelte és nagy erővel hátra lendítette, amely magatartásával csak akkor hagyott fel, amikor a rendőrök elővették szolgálati fegyverüket.

A nyomozó ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat a férfival szemben. A bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit, és 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség álláspontja szerint, az erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt már többször is büntetett 25 éves férfi esetében a kiszabott büntetés nem bír elegendő visszatartó erővel és nincs arányban a cselekmény tárgyi súlyával, ezért súlyosabb büntetést kértek rá. A bíró fenntartotta a férfi letartóztatását is, de a terhelt és védője fellebbezett a végzés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik