Belföld

Bús Balázst veti be a Fidesz Szabó Tímea ellen

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A volt óbudai polgármesterét, Bús Balázst indítja a Fidesz tavasszal a parlamenti választásokon a III. kerületben. Bús Balázs ellenfele a párbeszédes Szabó Tímea lesz, aki 2018-ban magabiztosan nyert itt. A politikus 13 évig volt Óbuda polgármestere, két éve azonban némi meglepetésére kikapott akkor MSZP-s ellenfelétől, azóta a DK-hoz csatlakozó Kiss Lászlótól.

Az elmúlt két évben Óbudán megállt az idő, ezért újra el kell indítani a panel rehabilitációs programot, folytatni a korábban elkezdett egészségügyi fejlesztéseket, meg kell oldani a közlekedési és parkolási gondjainkat. Akadálymentesíteni fogjuk a H5-ös HÉV-et, meghosszabbítjuk az 1-es villamost. Megvédjük a Mocsáros-dűlőt, a Hajógyári-szigetet és a zöld területeinket, folytatjuk az elkezdett kulturális fejlesztéseket – tett ígéreteket a Facebook-oldalán az újdonsült képviselőjelölt, aki 2010 és 2014 között már tagja volt az Országgyűlésnek.

Arról, hogy Óbudán várhatóan Bús lesz a Fidesz parlamenti képviselőjelöltje a 2018-ban vereséget szenvedő Menczer Erzsébet helyett, lapunk már januárban írt:

Kapcsolódó
Cseresorát küldi Budapestre a Fidesz, néhány nagyágyúval
A választási harctól megkímélt párt- és állami vezetők helyettesei a legbiztosabb nevek a Fidesz 2022-es fővárosi jelöltlistáján. Fürjes Balázs már beindította a kampányát, de új jelölt érkezhet a III., a IV., a XIV., a XV. és a XVIII. kerületbe is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik