Belföld

Bezárta és megfenyegette a párját a gyereke előtt, hogy nem hagyják el élve a lakást, ha elhagyja

Zaklatás, valamint személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 49 éves veszprémi férfival szemben, aki erőszakkal és fenyegetéssel akarta rábírni feleségét arra, hogy álljon el válási szándékától.

A vádirat szerint az elkövető idén tavasszal történt szabadulását követően visszatért a családjához, felesége azonban már a börtönbüntetése idején közölte, hogy nem akar együtt élni vele, s szándékát a férjének hazatérése után sem változtatta meg.

A Veszprém Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi nem fogadta el az asszony döntését, és dühében poharat tört, földhöz vágta a nő telefonját, valamint fenyegetőzött, hogy tönkreteszi a család éjszakai nyugalmát.

A férfi a rákövetkező napokban sem nyugodott meg, és továbbra is el akarta téríteni a nőt a szándékától, amely vitába torkollott közöttük. Amikor a veszekedések alkalmával az asszony a távozás szándékával kezdett összepakolni, a férfi megfenyegette, hogy élve nem fognak kijutni a lakásból és elvágja a nő torkát, valamint, ha felesége elhagyja, akkor öngyilkos lesz.

Ezen túl azzal is fenyegetőzött, hogy felgyújtja a lakást. A férfi félelemkeltő viselkedésének a 13 éves lányuk is szemtanúja volt. A férfi áprilisban újfent kérlelni kezdte feleségét, hogy ne váljanak el, s mivel nem ért célt, magából kikelve, az asztalon lévő tányérokat, poharakat a földre söpörte, majd kiabálni kezdett, és fenyegetőleg megindult az asszony felé, és a ruhájánál fogva rángatta. A bántalmazásnak csak a gyermekük közbelépése vetett véget.

Egy héttel később a válás kérdése újabb veszekedést generált, melynek következtében a nő összepakolt és közös gyermekükkel, valamint a korábbi kapcsolatából született nagykorú lányával együtt elindult a lakásból. A férfi azonban utolérte, és karjánál fogva vissza akarta rángatni, majd a lépcsőn menekülő nő után ment és a karját megragadva továbbra is vissza akarta tartani.

A kiskorú gyermek ezúttal is tanúja volt a történteknek, és félelmében sikítozni kezdett. Az asszony végül kiszabadította magát és az egyik lakóhoz menekült, ahonnan értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért az agresszív férfire azzal, hogy tiltsák el minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől melynek során kiskorú gyerekkel kapcsolatba kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik