Belföld

Orbán kutyáinak nevezte az intézkedő kilenc rendőrt az ittas vezetésért előállított sofőr

Getty Images
Getty Images

Ittas vezetés és becsületsértés miatt emeltek vádat a Zala Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki májusban ittasan nekihajtott egy parkoló autónak, majd gyalázni kezdte a rendőröket., írja a Telex az ügyészség közleménye alapján.

A vádirat szerint személyi sérülés nem történt, viszont a parkoló autó megrongálódott, behorpadt az ajtaja és a lökhárítója, letört az egyik tükre. A férfi ennek ellenére elhagyta a baleset helyszínét és hazavezetett. Amikor igazoltatni próbálták a rendőrök, a férfi ellenállt, ezért a járőrök testi kényszert alkalmaztak és megbilincselték, majd pedig vér- és vizeletvétel miatt előállították.

A feldúlt férfi hülyének, köcsögnek, senkiházinak és „Orbán kutyáinak” nevezte az intézkedésben részt vevő kilenc rendőrt. De ez csak néhány volt a trágár kifejezései közül, többeket zsírdisznónak nevezett; kijelentette, hogy csak azért mentek rendőrnek, mert máshol nem tudnának érvényesülni; azzal fenyegetőzött, hogy kirúgatja őket és baseballütővel veri szét a fejüket, miközben a „bohóc”, „pórnép”, „csicska” és a „mekemóka” jelzők is elhangzottak.

Az ügyészség szerint a terhelt kijelentései a rendőrök „társadalmi megbecsülését és tekintélyét munkakörük ellátása kapcsán súlyosan sértették, és a férfi magatartásán még az azt észlelők is megbotránkoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik