Belföld

Gyomirtót ivott, mert azt hitte, megfojtotta a nejét, de a nő csak halottnak tettette magát, hogy megmeneküljön

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal férfival szemben, aki tavaly decemberben megverte, majd nadrágszíjjal próbálta megfojtani a feleségét Nagykőrösön.

A vádirat szerint az elkövető és a nő több mint harminc éve házasok. Kapcsolatuk a férfi féltékenysége miatt megromlott, és emiatt többször is bántalmazta a nőt. Így volt ez az ominózus reggel, amikor összevesztek az otthonuk konyhájában. Ekkor a férfi azért ütötte fejen az asszonyt, mert nem találta a telefontöltőjét.

A bántalmazás után a nő a konyhában maradt, míg a férfi kiment, majd visszatért oda kezében egy nadrágszíjjal.
Ezután a férfi az asszonyhoz lépett, a nadrágszíjat átvetette a nyakán és azt becsatolva folyamatosan húzni kezdte, szorítva ezzel a nő nyakát. Közben a férfi azt hangoztatta, hogy most megöli az asszonyt.

Miután a nő a szorítás miatt már nem kapott levegőt, csak úgy tudott kikerülni az elkövető kezei közül, hogy úgy tett, mint aki megfulladt. Az elernyedt testtel földre eső nő nyakáról az elkövető lefejtette a nadrágszíjat. Miután azt hitte, hogy megölte a feleségét, az elkövető az ágyukba helyezte az asszony testét.

Ezt követően ő maga gyomirtó és rovarölő szert ivott, hogy végezzen magával. Egy-két óra múlva fiuk talált rájuk, és értesítette a mentőket. Az asszony csak a véletlen szerencsének és helyzetfelismerésének köszönhette, hogy nem szenvedett súlyosabb sérüléseket a bántalmazás során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik