Belföld

Völner Pál eltűnt a miniszteri biztosok közül

MTI/Bruzák Noémi
MTI/Bruzák Noémi
Már nem miniszteri biztos és az államtitkári posztjáról is lemondott a politikus, akinek az ügyészség kérte a mentelmi jogának felfüggesztését. Elérhetetlenné vált a publikus Facebook-oldala is.

Már nincs ott Völner Pál neve a kormányzati honlapon az igazságügyi tárca miniszteri biztosai között, noha korábban a Magyar Bírósági Végrehajtó Karral kapcsolatos feladatok ellátásának felelőseként szerepelt. Október 10-én még biztosan ott volt a miniszteri biztosok között:  a web.archive.org akkor készített egy archiváló mentést az oldalról.

Kerestük az Igazságügyi Minisztériumot, hogy mikor és miért szüntették meg ezt a megbízatást. Azt írták, hogy október 1-jétől került el ez a terület Völnertől.

– A végrehajtókkal kapcsolatos korábbi igazságügyi minisztériumi feladatok 2021. október 1-jétől a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságához tartoznak – írták a 24.hu-nak, hozzátéve, hogy helyeslik, hogy Völner lemondott most az államtitkári posztjáról is. – Nyilvánvaló, hogy Völner Pál az eljárás alatt államtitkári feladatait nem tudja ellátni, ezért helyes, hogy lemondott. Bízunk abban, hogy az eljárás során Völner Pál tisztázza magát – fogalmazott a tárca

Völnert 2019 júliusában nevezte ki biztosnak Varga Judit igazságügyi miniszter, a kinevezési okmánya szerint elég széles feladatköröket kapott a végrehajtó kar működésével kapcsolatosan. Egyebek mellett javaslatot tehetett a végrehajtói álláshely létesítésére és megszüntetésére, jóváhagyhatta a kinevezési javaslatokat, megismerhette valamennyi kezelt adatot, betekinthetett a végrehajtási adatokba, beléphetett a kar által használt bármely helyiségbe, sőt, munkáltatói jogokat is gyakorolhatott.

Mint megírtuk, a fideszes képviselőként is tevékenykedő Völner Pál mentelmi jogát Polt Péter legfőbb ügyész kérte ki a parlamenttől hivatali vesztegetés és más bűncselekmény miatt. A gyanú szerint a politikus hosszabb időn keresztül, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatásban lévő elnökétől. Völner még a délelőtt közleményben tudatta, hogy lemond államtitkári posztjáról. A politikus Facebook-oldala is elérhetetlenné vált azóta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik