Belföld

Nem lesz szesztilalom a parlamentben

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Még a bizottsági szinten sem jutott át a javaslat, fideszesek és ellenzékiek együtt kaszálták el.

Mi is írtunk róla nemrég, hogy az ISZOMM rövidítésű Igen Magyarország Szolidaritás Mozgalom (hivatalosan független) országgyűlési képviselője, Székely Sándor kezdeményezte, hogy ne lehessen piálni az Országházban. A javaslata eljutott az igazságügyi bizottságig, ahol meglepő fordulat történt:

a kormánypárti és ellenzéki képviselők is a szesz mellett tették le a voksukat.

Székely azt írja, egy olyan javaslatot utasítottak el a képviselők (két független szavazta csak meg), ami a házszabályt módosította volna, hogy ellenőrizni lehessen, a képviselők és munkatársaik is alkoholmentesen dolgoznak. Nem lehetett volna bevinni az épületbe alkoholt, nem lehetett volna szeszt fogyasztani, valamint alkoholszondával ellenőrizhető lett volna mindenki. Itt átadjuk a szót Székelynek:

A pártkatonák többsége azonban ragaszkodik a bódult állapotban való tevékenységhez fűződő előjogaihoz, s elutasította a kezdeményezést.

Székely csalódott, hisz a világ sok parlamentjében szigorú alkohol- és drogszabályok vannak érvényben. Néhol ezt még kutyákkal is ellenőrzik. A közlemény így zárul:

Véleménye szerint a magyar kivagyiság ismét győzedelmeskedett, s a magyar képviselők jottányit sem engednek még a leginkább elutasított pökhendiségükből sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik