Belföld

Százévesen szabadulhat az élettársa lányát meggyilkoló fóti férfi, ha mindent bevall

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal a 87 éves Sz. Tamással szemben, aki januárban megölte az élettársa lányát Fóton.

Nisóczi József Levente a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy 13 év fegyházat kértek a jelenleg is letartóztatásban lévő férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen mindent bevall, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. Ez azt jelenti, hogy a férfi százéves korában jöhetne csak ki a börtönből, ha megéli egyáltalán.

A szóvivő elmondta még, hogy a férfi beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban, a tettét pedig azzal magyarázta, hogy az élettársa lánya szerinte lopta a számláján lévő pénzét.

Az ominózus napon a későbbi áldozat az elkövetővel együtt lakó édesanyját látogatta meg Fóton. Sz. Tamás ekkor magához vett egy 14 centiméter pengehosszúságú kést és ismét számon kérte rajta a pénzének eltűnését.

A nő és az elkövető ekkor dulakodni kezdett, amelynek során a férfi  egy “Dögölj meg” – felkiáltással kétszer is megvágta késsel a nő nyakát.

Mivel a nő nyaka erősen vérezni kezdett, elmenekült a lakásból, de a férfi követte őt az utcára is. A szabadba kiérve a nő erejét veszítve a földre rogyott. A férfi azonban utolérte és mellkason szúrta.

Ekkor az utcán többen is a megkéselt nő segítségére siettek, akik közül valaki megállapította, hogy még van pulzusa. Ezt meghallva az elkövető felkapott egy közelben lévő tégladarabot és azzal még kétszer fejbe vágta a földön magatehetetlenül fekvő nőt. Az egyik járókelő húzta el onnan végül. A nő a helyszínen meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik