Belföld

Rossz asszonyt választott a besurranó ékszertolvaj

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Nagyobb értékre elkövetett lopás kísérlete miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség azzal az ötvenes éveiben járó pécsi férfival szemben, aki besurrant egy asszony házába, hogy ellopja az ékszereit. A tettenérés után ugyan sikerült elmenekülnie a helyszínről, de a rendőrök néhány napon belül elfogták.

A büntetett előéletű férfi nehéz anyagi helyzetbe került a játékszenvedélye miatt. A Somogy Megyei Főügyészség közleménye szerint tavaly nyáron egy Fonyódhoz közeli falun utazott át autóval, amikor felfigyelt a nő családi házára, melynek nyitva volt a nagykapuja.

Az asszony családtagjai hétvége lévén éppen ebéd utáni sziesztát tartottak, amikor a férfi besurrant a hálószobába, ahol felkutatta a sértett több százezer forint értékű ékszereit, és már éppen távozni készült, amikor a szomszédos helyiségben alvó asszony felébredt a gyanús neszekre. Az asszony azonban nem ijedt meg a besurranótól, és annyira határozottan lépett fel vele szemben, hogy a férfi jobbnak látta hátrahagyni az ékszereket, és inkább elmenekült.

A fonyódi rendőrök a férfi lopásról érkezett bejelentése után gyors adatgyűjtésbe kezdtek, felderítették az általa használt autó típusát és a rendszámának betűjeleit, majd az így szerzett adatokat felhasználva azonosították a férfit, akit néhány nappal később pécsi lakásában fogtak el.

Az ügyészség pénzbüntetést kért a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik