Belföld

Nem kell börtönbe mennie a herbálozó fiát hátba szúró apának, és a gyereke is jó útra tért

Felfüggesztett börtönre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki januárban, egy vitát követően hátba szúrta a fiát egy konyhakéssel.

A fiú pénzt kért kábítószerre az édesapjától. Az apa a kérésnek előbb nem tett eleget, majd amikor a gyerek már a centrifugát akarta eladni, hogy pénzhez jusson, végül adott neki 400 forintot. Ennek birtokában a fia „herbált” vásárolt, azt hazaérve elfogyasztotta, majd kábultan nyugovóra tért.

Másnap reggel a családfő korán kelt, mivel munkába indult. Észrevette, hogy a fia a konyhában lévő kanapén fekszik, a kábítószerfogyasztás miatt megint szóváltásba keveredett vele, majd arra utasította, hogy ha hazajött a munkából, akkor otthon találkozzanak.

A fiú azonban visszaszólt az apjának, szidalmazta, majd azzal fenyegette meg, hogy tolószékbe rakja. A férfi ezen annyira felhúzta magát, hogy egy 20 cm pengehosszúságú konyhakéssel hátba szúrta a betakarózva fekvő fiát.

A fiatal egyáltalán nem reagált a szúrásra, rövid időn belül felkelt, és fájdalomra sem panaszkodott. Az apja azt gondolta, hogy nem okozhatott komolyabb sérülést, ezért betette a konyhaszekrénybe a kést és elment dolgozni.

A vitára kiment a konyhába a sértett anyja is, akivel a fiú közölte, hogy az apja megszúrta. A nő megnézte a sebet és miután látta, hogy alig vérzik, letörölte, bekötözte, és mivel ő is úgy gondolta, hogy nincs nagyobb baj, szintén munkába indult.

A megszúrt fiú még a reggeli órákban rosszul lett, a szomszédtól kért segítséget, aki értesítette a mentőket. A szúrás következtében a bal mellkas felett megnyitó mellűri levegőgyülemmel járó közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett el.

A törvényszék 1 év 7 hónap végrehajtásában 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az apát életveszélyt okozó testi sértés miatt, s erre az időtartamra elrendelte pártfogó felügyeletét. A fiú megbocsátott az édesapjának, azt mondta, hogy nem haragszik rá, és azóta az életmódján is változtatott. A családfő is megbánta a tettét, így végül jó irányt vett a család élete. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik