Belföld europoli

Orbán Viktor megérkezett Varsóba, a nagy szélsőjobbos találkozóra

Brüsszel ma a bevándorlást támogatja, a családokat és a gyermekeket pedig nem védi meg, pedig éppen fordítva kellene, hogy legyen – mondta az MTI szerint Orbán Viktor a közösségi oldalán pénteken közzétett videóban, miután megérkezett Varsóba.

A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.

Az eseményről korábban írtunk már, miután belengették, hogy esetleg itt alakulhat majd meg az Európai Parlament új szélsőjobboldali pártcsaládja, de végül Novák Katalin ezt tagadta.

Nem akarunk bevándorlást, de azt akarjuk, hogy első legyen a család és a gyermek. Meg akarjuk változtatni a brüsszeli politikát, hosszú hónapok óta készülődünk már arra, hogy létrehozzunk egy erős és befolyásos pártszövetséget

– mondta Orbán Viktor.

Remélem, ma és holnap ebbe az irányba fontos lépést teszünk majd

– tette hozzá a kormányfő.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetők munkaülésén vesz részt Varsóban.
Péntek este az MTI-nek elmondta, a program kezdetén Orbán Viktor négyszemközti megbeszélést folytatott Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, majd az európai pártvezetők munkavacsorája vette kezdetét.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik